

Boşanma Davaları Avukatı Nedir?
Aile hukuku alanında incelenmekte olan boşanma davaları, aynı zamanda Medeni Hukuk çerçevesinde de kanunlarla tarafların devlet nezdinde evliliklerinin sonlandırılması işlemi kapsamaktadır. boşanma davaları avukatı, tarafların boşanma, velayet, nafaka ve maddi manevi tazminat davalarının sürdürülmesinde, müvekkilin mahkemede temsil edilmesinde ve dava dosyasının hazırlanmasında önemli bir role sahiptir.
Aile Hukuku Boşanma Davaları
Aile hukuku medeni hukuk dalının bir alt başlığıdır. Bu davalarda tarafların boşanmak istemeleri üzerine asliye mahkemesine başvuru yapması ve boşanma nedenlerini dilekçe ile bildirmeleri gerekmektedir. Türkiye’de en iyi boşanma avukatı unvanı, avukatın kendi insiyatifinde branşlaşması üzerine kabul görmesidir. Boşanma davaları, çekişmeli ve anlaşmalı olarak ikiye ayrılmakta, kanunlar üzerinden incelenerek sebeplere dayalı boşanma nedenleri mahkemeye tabii tutulmaktadır. Kişilerin ‘’Sevgi ya da aşkın’’ bitmesi gibi nedenlerle mahkemeye başvuru yapması kabul görmemekle birlikte, boşanma dilekçesinde nedenler belirtilmelidir.
Boşanma Davası Nedenleri?
Boşanma davasının nedenleri boşanma türünün belirlenmesini sağlamaktadır. Bu nedenle medeni hukuk kanunlarında boşanma davasına dayalı belirlenmiş maddeler bulunmakta bu maddelerde boşanma davasının açılmasında önemli rol oynamaktadır. En iyi boşanma avukatı bu konuda tarafların bilgilendirilmesini, davanın açılmasını ve dilekçe yazılmasını sağlayacak aynı zamanda müvekkilin mahkeme sürecinde savunulmasına da yardımcı olacaktır.
- Medeni Kanun 166. Madde uyarınca şiddetli geçimsizlik
- madde zina ya da aldatma nedenleri
- madde hayata kast etme, kötü ya da onur kırıcı hareketlerde bulunma
- madde taraflardan birinin suç işlemesi, haysiyetsiz hayat sürmesi
- madde taraflarından birinin akıl hastası olması nedeniyle boşanma
- madde taraflardan birinin evi terk etme veya terk etme nedeniyle boşanma davası
Anlaşmalı Boşanma Davası
Uzman boşanma avukatı, tarafların anlaşmalı boşanma davasında sürecin iyi bir şekilde ilerlemesi için arabuluculukta yapabilmektedir. Burada arabuluculuk tarafların barışması değil, mal ve mülk paylaşımlarında ortak bir paydada buluşmalarını sağlayacak maddi durumları bölüştürmekle yükümlüdür. Çocukların kimde kalacağı ve nafaka, mal mülk paylaşımı gibi maddi sorunların mahkemeye yansımadan çözülmesi sağlanmaktadır. Bu problemlerin kişiler arasında çözülmesi her iki tarafın da boşanmaya kabul olması durumunda anlaşmalı boşanma davası başlatılmaktadır. Anlaşmalı boşanma davası açmak için her iki tarafında boşanma dilekçesinde imzası olması ve asliye mahkemesine başvurarak duruşmaya katılması şartı bulunmaktadır.
Çekişmeli Boşanma Davası
Çekişmeli boşanma davasında taraflardan birinin boşanmayı kabul etmemesi ya da karşı tarafın isteklerine itiraz etmesi söz konusudur. Bu davalarda taraflardan birinin duruşmaya gelmemesi, itiraz etmesi veya boşanmak isteyen tarafın caymasını sağlayacak tehditlerde bulunması gibi durumlar yaşanabilmektedir. En iyi boşanma avukatı, bu sürecin hızlandırılması ve müvekkilin haklarına sahip çıkması için kanunlara başvurarak, mahkemenin tehdit altında olan tarafın korunmasıyla ilgili karar çıkarmasını da sağlayabilmektedir. Çekişmeli davalarda, velayet, nafaka ve tazminat davaları da sürdürülebilmekte boşanma davası tek celsede tamamlanmamaktadır. Uzun süren bu davalarda medeni hukukun kanunlarına başvurularak, müvekkilin korunarak ya da tehdit altında olduğu bildirilerek mahkemenin sürdürülmesi sağlanmaktadır.
En İyi Boşanma Avukatı Velayet Davaları
Boşanma davalarında, avukat müvekkilinin kişisel haklarını bildirmekle yükümlüdür. Velayetin kimde kalacağı konusunda yaşanan anlaşmazlıklarda kanunlara başvurularak, karşı tarafın velayet alması engellenebilir. Bu durumlar için müvekkilin uygun koşullarda olması, psikolojik, fizyolojik ve maddi kaynaklara sahip olması gerekebilmektedir. Kanunlar uygun gördüğü koşulda müvekkilin velayeti alma hakkı sağlanacaktır.
Velayet anlaşmazlıklarında çekişmeli boşanma davasıyla birlikte, tazminat ve nafaka davaları da sürdürüldüğü için tarafların ortak bir noktada buluşabilmesi için avukat arabuluculuk görevini de üstlenerek tarafların ortak bir paydada buluşarak medeni usulün gerektirdiği dava sürecinin sürdürülmesini sağlamaktadır. Bu dava sürecinde maddi ve manevi tazminat davalarına yönelik duruşmalara da yer verilebilmektedir.
En İyi Boşanma Avukatı Nafaka Davası
En iyi boşanma avukatı, tarafların nafaka hakkında anlaşamamaları durumunda duruşmanın yeniden başlatılması için dilekçe verme hakkına sahiptir. Bu dilekçede nafaka talebi be nedenleri yer alırken aynı zamanda nafaka hakkının sadece kadına ait olduğu düşüncesi yanlıştır. Medeni hukukta maddi olarak zor durumda olan taraf nafaka alma hakkına sahip, bu erkek ya da kadın olması fark etmeksizin uygulanmaktadır. Nafaka davasında çalışan ya da çalışmayan olmak üzere nafaka hakkı verilebileceği gibi çocukların bakımından sorumlu olan ve maddi zorluk çeken taraf da nafaka hakkı alabilmektedir. Boşanma davasında nafaka davasının açılabilmesi için boşanma avukatıyla birlikte hareket edilerek süreç başlatılabilir.
En İyi Boşanma Avukatı Tazminat Davası
Boşanma davalarında tarafların aldatılma ya da şiddete maruz kalma durumlarında maddi ya da manevi tazminat davası açma hakkı vardır. Mal mülk paylaşımında taraflar sadece birlikte ortak olarak aldıkları malları paylaşabilirken, tazminat davasında maddi bir tazminat beklentisi bulunan taraf karşı tarafın kendine ait olan malını mahkeme kararıyla alabilmektedir. Tazminat davasında taraflardan birinin hayatına psikolojik ya da fiziksel zarar verme nedenlerine dayalı dava açılması medeni kanun maddelerinde yer almaktadır. Bu nedenle en iyi boşanma avukatı, müvekkilinin boşanma davası sürdürülürken tazminat davası açması konusunda da yardım almasını, kanunlar ve hakları üzerine bilgi sahibi olmasını sağlayacak desteği sunacaktır.
Boşanma Davası Nasıl Açılır?
Boşanma davası açmak için tarafların boşanma dilekçesi hazırlayarak asliye mahkemesine başvuru yapması gerekmektedir. Duruşmanın başlatılması için iki taraftan birinin medeni hukuk kanunlarının usullerine göre dilekçeyi vermesi ve dava sürecini başlatması gerekmektedir. Çekişmeli ve anlaşmalı boşanma davası olarak açılan davalarda, kişilerin mahkeme başvurusunu birlikte yaşadıkları şehrin mahkemesine başvurarak açması gerekir. Taraflardan biri şehir veya ülke dışındaysa yine de dava evliyken birlikte oldukları şehrin asliye mahkemesinde yürütülmekte, bazı koşullarda eğer iki taraf da farklı şehirlerdeyse ikamet olarak yer değişikliği yapılabilmektedir. Boşanma davası dilekçesi hazırlamak için boşanma avukatıyla görüşerek sürecin başlatılmasını sağlayabilir ve kanunlar hakkında detaylı bilgi edilebilirsiniz.
Boşanma Davası Süreci
Boşanma davası sürecinin belirli bir zamanlaması bulunmamaktadır. Boşanma davalarında tarafların anlaşmalı ya da çekişmeli davalarına göre süreç uzayabilir ya da kısalabilir. Medeni kanunlara göre sürdürülmekte olan boşanma davalarında, özellikle taraflar maddi nedenlerden kaynaklı anlaşamıyor ya da kanunlar bu konuda katkı sağlayamıyorsa arabuluculuk işlemine başvurulabilir. Bu dava sürecinin kısalmasını sağlayacak, tarafların mahkemeye yansıtmadan kendi aralarındaki mal mülk paylaşımı konusunda ortak bir noktada buluşmalarına destek olacaktır. Boşanma avukatı arabuluculuk görevini mal ve mülk paylaşımı için de yapabilecektir.
Boşanma Avukatı Başvuru
Hukuk Bürosu üzerinden Trabzon boşanma avukatı, boşanma davaları için başvuru yaparak, boşanma sürecinin başlamasını sağlayabilirsiniz. Medeni hukuk nezlinde, çekişmeli ve anlaşmalı boşanma davaları, nafaka ve velayet davaları aynı zamanda evlilik içinde yaşananlardan kaynaklı tazminat davası açma hakkı bulunmaktadır. Mal mülk paylaşımı, itiraz ve eşlerin eşit kusuru nedenlerine dayalı olan bütün dava sonuçları hakkında detaylı bilgi verilmektedir. Asliye mahkemesi üzerinden yürütülmekte olan davalarda, her iki tarafında ortak bir noktada buluşarak evliliklerini sonlandırmalarına kanunlarla yardım edilecektir.